Elérhetőség

Ha segítség kell, vagy észrevételetek van az oldallal kapcsolatban, akkor írjatok a:

KEPEK.FOTOZAS@CITROMAIL.HU-ra

Mi a véleményetek az oldalról?

Milyen fajtájú fényképeződ van?

2010. május 14., péntek

TÁJKÉPEK

A nap egész nap változtatja a helyzetét.Fényképész szemmel nézve ez a mozgás tobb kelet-nyugati elmozdulásnál:a nap minden változása másként hat a tájra.Hajnalmban és este amikor a nap alacsonyan áll,igen hosszú drámai árnyékokat vet.
Télen a nap még alacsonyabban áll,az árnyékok tehát túlzottabbak.Délben a nap magasabban delel,az árnyékok rövidebbek.Ilyenkor készül a legtöbb érdektelen és jellegtelen kép,ezért délben különösen oda kell figyelni.
Egy másik,figyelemre érdemes tényező az,hogy a kora reggeli és az esti napfény melegebb tónusokat ad a délinél,ezért a reggeli vagy esti felvételek vörösebbek vagy narancsosabbak lesznek a délieknél.Megéri hajnalban fölkelni,még mielőtt a nap felkel,és megörökíteni a pírkadat színeit.Némi utánjárással kideríthetjük,hol kel fel majd a nap,és mit világít meg először,az évszaktól függően.
A kora reggeli meg az esti napsugarak gyakran világítanal megy egy-egy elszigetelt,körülhatárolt pontot egészen úgy,mintha valami óriás reflektort irányítotak volna arra a pontra.